TKN Dermaroller

1×1

Beschrijving

• De TKN Dermaroller verbetert de opname van actieve ingrediënten
• Rimpels, striae en littekens worden vermindert

Categorie:

Omschrijving

TKN Dermaroller bevat een zeer fijne naald, welke hoeveelheid en lengte varieert tussen de verschillende beschikbare modellen. TKN Dermaroller produceert een groot aantal microscopische letsels in de huid, waardoor de collageensynthese wordt gestimuleerd die de ‘gecontroleerde’ wonden die we hebben veroorzaakt, kan herstellen. Dit helpt de dikte van de huid te vergroten, waardoor rimpels, striae en littekens worden verminderd.

Microneedling zorgt ervoor dat er meer voedingstoffen in de huid opgenomen worden en dus voor een betere cel functie. Door de microkanaaltjes kan 80% meer van een topicaal product worden opgenomen door de huid. waardoor diep in de dermis fibroblasten kan worden doordrongen en de cellen in de dermis en basale lagen worden gevoed. Dit verhoogt de opname van actieve ingrediënten in de huid, stimuleert herstel op cellulair niveau en versnelt de regeneratie van de epidermale cellen van de huid.

Het gebruik van TKN Dermaroller is een niet-ablatieve en niet-chirurgische methode die ideaal is voor de verbetering van verschillende huidaandoeningen, zoals rimpels, tekenen van veroudering, striae, littekens en pigmentatieproblemen

Huidindicatie

• Fijne lijnen en rimpels
• Gebrek aan elasticiteit van de huid
• Post-acnelittekens en chirurgische littekens
• Striae
• Ongelijke pigmentatie (zonschade, melasma, etc.)
• Haaruitval

Gebruiksaanwijzing

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd. Vervolgens wordt de diepte en snelheid van de naald bepaald, waarna de voedingstoffen op de huid worden aangebracht. Middels korte banen en kleine cirkels wordt de microneedling behandeling uitgevoerd. Wanneer de huid flink roze/rood gekleurd is, is het eindpunt van de behandeling behaald. De behandelaar sluit de behandeling af met nabehandelingscrème en zonnebrandcrème.

Direct na de behandeling zal huid prikkelend en warm aanvoelen. Indien gewenst kan de huid gekoeld worden, echter zijn deze verschijnselen na een dag verschenen. Ook zal de huid roze/rood zijn van kleur, dit kan 2 a 3 dagen aanhouden. Indien gewenst kan dit met make-up worden gecamoufleerd. Daarnaast zal in enkele gevallen schilfering ontstaan, hierbij is het van belang om niet aan de losse velletjes te trekken om neveneffecten te voorkomen.

Tip

Gemiddeld is er na 2 tot 4 weken een verbetering te zien. Echter worden optimale resultaten bereikt na 5 a 6 behandelen met een interval van 4 tot 6 weken. Het natuurlijke regeneratieproces duurt voort tot 3 maanden na de laatste behandeling, dan is het uiteindelijke resultaat zichtbaar.

Voor de microneedling behandeling geldt dat de huid tijdelijk gevoeliger wordt voor UV-straling. Gedurende 6 weken na de behandeling dient zonlicht te worden vermeden. En gedurende deze periode dient de huid te worden beschermd met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger om verbranding en pigmentvlekken te voorkomen.