CIP Collagen Induction Pen

Microneedling Collagen Induction Pen

Beschrijving

• Voedingstoffen worden tot wel 80% beter opgenomen door de huid
•  Stimuleert de fibroblast
•  Stimuleert collageenproductie

Categorie:

Omschrijving

De CIP Collagen Induction Pen is een microneedling apparaat. Met de Collagen Induction Pen worden microkanaaltjes in de huid gemaakt. Microneedling zorgt ervoor dat er meer voedingstoffen in de huid opgenomen worden en dus voor een betere cel functie. Door de microkanaaltjes kan 80% meer van een topicaal product worden opgenomen door de huid. waardoor diep in de dermis fibroblasten kan worden doordrongen en de cellen in de dermis en basale lagen worden gevoed. Dit verhoogt de opname van actieve ingrediënten in de huid, stimuleert herstel op cellulair niveau en versnelt de regeneratie van de epidermale cellen van de huid. Daarnaast zorgen de microkanaaltjes ervoor dat het natuurlijke herstelproces van de huid wordt gestimuleerd, waardoor de productie van nieuw collageen toeneemt. Collageen vormt sterke, onoplosbare vezels die dienen als bindweefsel tussen cellen.

De Collagen Induction Pen is een microneedling apparaat. De Collagen Induction Pen bevat 12 steriele, kleine en lengte verstelbare naaldjes die verticale microkanaaltjes maken in de huid. Dit apparaat is automatisch en biedt een snelle trillende functie om de doeltreffendheid van de behandeling snel te verhogen en pijn en ongemak voor patiënten te verminderen.

Indicaties

• Striae
• Slapheid
• Hyperpigmentatie
• Acne vlekjes/littekens
• Haaruitval
• Tekenen van veroudering

Gebruiksaanwijzing

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd. Vervolgens wordt de diepte en snelheid van de naald bepaald, waarna de voedingstoffen op de huid worden aangebracht. Middels korte banen en kleine cirkels wordt de microneedling behandeling uitgevoerd. Wanneer de huid flink roze/rood gekleurd is, is het eindpunt van de behandeling behaald. De behandelaar sluit de behandeling af met nabehandelingscrème en zonnebrandcrème.

Direct na de behandeling zal huid prikkelend en warm aanvoelen. Indien gewenst kan de huid gekoeld worden, echter zijn deze verschijnselen na een dag verschenen. Ook zal de huid roze/rood zijn van kleur, dit kan 2 a 3 dagen aanhouden. Indien gewenst kan dit met make-up worden gecamoufleerd. Daarnaast zal in enkele gevallen schilfering ontstaan, hierbij is het van belang om niet aan de losse velletjes te trekken om neveneffecten te voorkomen

Tip

Voor de microneedling behandeling geldt dat de huid tijdelijk gevoeliger wordt voor UV-straling. Gedurende 6 weken na de behandeling dient zonlicht te worden vermeden. En gedurende deze periode dient de huid te worden beschermd met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger om verbranding en pigmentvlekken te voorkomen.